Keresőbarát képek beillesztése a blogunkba

Közzétéve . okt 7, 2011 . Keresőoptimalizálás | Nincs hozzászólás

Keresőbarát képek létrehozása

 

A weboldalba a képek beillesztése során is érdemes szem előtt tartani néhány fontos dolgot.

A képet magát a kereső olvasni tudja, de értelmezni tartalmát egyelőre nem. Ezért használjuk az ALT és TITLE tagokat, ezzel is segítve a látássérült embereket, akik általában valamilyen kisegítő technológiát használnak a böngészéshez, ami felolvassa nekik a tartalmat.

A keresőbarát képek létrehozása gyakran figyelmen kívül hagyott része a WordPress keresőoptimalizálásnak. Pedig a jól optimalizált képek plusz forgalmat hozhatnak a weboldalunkra. Ugyanis a keresőmotorok szorgalmasan indexelik az ALT szövegeket mind kép, mind szöveg keresésekor és ezeket is belekalkulálják az oldal kulcsszó sűrűségébe is.

Alapvetően kulcsszavakban gazdag leíró „TITLE” címeket és „ALT” címkéket kéne írni mindegyik beágyazott képhez, de ez sok esetben kimarad, mert elfelejtődik.

MEGOLDÁS:  A Seo Frendly Images plugin telepítése!

Seo frendly Images plugin

Vladimir Prelovac bővítménye segítségünkre lehet ebben az esetben, mivel a képek ki nem töltött ALT és TITLE elemeit feltölti az általunk bekonfigurált értékekkel.

Plugin forrása: http://wordpress.org/extend/plugins/seo-image/

A bővítmény használata és beállítása rendkívül egyszerű, hiszen csak két előre adott érték van megadva, ez a % title és a % name. A % title helyére a bejegyzés címe kerül, a % name helyére pedig a kép neve, kiterjesztés nélkül. Ezeket kombinálhatjuk is, illetve általunk megadott kulcsszavakat is hozzáfűzhetünk.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.