Használjunk keresőbarát URL-eket

Közzétéve . nov 15, 2011 . Keresőoptimalizálás | Nincs hozzászólás

Keresőbarát URL-ek

 

De mit is jelent ez? Keresőbarát URL-nek nevezik az olyan oldalhivatkozásokat, melyben nem szerepelnek a hagyományos értelemben vett paraméterek, nincs kérdőjel vagy &-jel a karakterek közt. Ezért inkább a www.honlapom.hu/termek.php?id=160 helyett használhatjuk a következő „szép URL”-t: www.honlapom.hu/termek/alma/ Ezek az URL-ek jobban megjegyezhetőek és a keresők is jobban kedvelik őket.
 

Természetesen az is sokat számít, ha az oldal fontos kulcsszavai szerepelnek az URL-ben. Mielőtt tartalmat közölnénk WordPress blogunkon elsőként érdemes keresőbarát “permalinkeket” használni. A permalink olyan állandó link egy bejegyzéshez, amin keresztül szövegesen elérhető a dinamikusan adatbázisból kiolvasott, általában számmal indexelt tartalom. Mivel ezt a linket a keresők kiértékelik, fontos a bejegyzésre jellemző kulcsszavakkal teli link használata.

WordPressben a permalink struktúra megváltoztatásához egyszerűen be kell állítani a WordPress adminisztrátori felületén a “Beállítások” menüpont alatt a “közvetlen linkek”-eknél a “saját szerkezet” mezőbe beírni a választott formátumot.

 

Pl.  %category%/%postname%

 

Ime egy kis segítség,  hol tudod beállítani a keresőbarát URL-eket.

 Keresőbarát URl-ek beállítása WordPress blogokban

 

Aki még nem állította át a permalinket és mindenféle kérdőjeles krikszkraksz van a blogja URL-jében, változtasson rajta mielőbb.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.