Különbözik-e a blog keresőoptimalizálása a honlapok keresőoptimalizálásától?

Közzétéve . szept 19, 2011 . Keresőoptimalizálás | Nincs hozzászólás

A blog keresőoptimalizálás alapelvei ugyanazok, azonban a blogok keresőoptimalizálása kevésbé szól a linkek szaporításáról, vagy a keresőprogramok különböző befolyásolásáról.

A Blogkereső a blogokat a webhelyfeedjeik alapján indexeli, amelyeket az újabb tartalom szempontjából nagyon gyakran ellenőriz. Ez azt jelenti, hogy az egy adott blogra vonatkozó Blogkereső-találatok új tartalom szempontjából sokkal gyorsabban frissülnek, mint az egyszerű webkeresések esetén. Ezenfelül a webhelyfeedek strukturált belső adatfelépítésének köszönhetően a pontos bejegyzések és időintervallumok sokkal pontosabban találhatók meg.

 

A legtöbb blogrendszer rendelkezik beépített „értesítő szolgáltatások” funkcióval, mely új bejegyzés megjelenésekor automatikus értesítőt (ping) küld a blogkereső szolgálatatóknak (http://blogsearch.google.com, http://technorati.com), így ezek a keresők rendkívül gyorsan képesek beindexelni az újonnan megjelent blog tartalmakat.

 

TIPP : WordPress Keresőoptimalizálás Útmutató

Blog keresőoptimalizálása

A Google blogkereső pontos algoritmusa szintén nem publikus, de az biztos, hogy széles skálájú „blog bizalom” mérőkkel rendelkezik. A Google sokkal többet tud blogunkról, mint gondolnánk, hiszen jelentős e-mail szolgáltatással (gmail),  komoly hírcsatorna (RSS) olvasóval, legnagyobb kiterjedésű hirdetési hálózattal (Adwords, Adsense), vezető statisztikai, forgalomelemző termékkel (Analytics, Webmester eszközök) rendelkezik és övé a legnagyobb videó tartalommal rendelkező honlap (Youtube) is.  Ezért, ha egy Google felhasználó regisztrál a blogunkra a Google bízni fog saját felhasználója figyelmében, regisztációjában és súlyozottan kezeli az alábbiakat:

  • Mennyi ideje regisztrált a felhasználó?
  • Milyen gyakran kommenteznek a felhasználók?
  • Milyen más blogok hivatkoznak a blogra, illetve regisztrálnak?
  • Milyenek a felhasználók keresési és e-mail küldési szokásai?
  • Hányan iratkoznak fel az RSS csatornára
A fentieken túl a Google azt is tudja, hogy mennyi idős a blogunk, mennyire folyamatosan frissítjük és mennyire volt folyamatos a blogra mutató linkek számának növekedése.

Hátborzongató, ha belegondolunk NEM?

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.