WordPress sablon választása

Közzétéve . ápr 8, 2010 . Keresőoptimalizálás, Wordpress sablonok | 24 hozzászólás

Mi alapján válasszunk WordPress sablont?

Az optimalizálás nagyon fontos része a megfelelő sablon (theme) megválasztása. Egy rossz sablon választásával jelenős hátrányba kerülhetünk versenytársainkkal szemben.

A World Wide Web Consortium (W3C) egy komzorcium, mely nyílt szoftver szabályokat alkot a világhálóra. A konzorciumot Tim Berners-Lee vezeti, az URL (Uniform Resource Locator, univerzális erőforrás azonosító), a HTTP (HyperText Transfer Protocol) és a HTML (HyperText Markup Language, hipertext leíró nyelv) eredeti megalkotója. Ezek a technológiák alkotják még ma is a Web alapjait.

 

A legtöbb sablon az interneten nem teljesen szabályos módon használja a HTML tageket. Néha lemaradnak a záró címkék, hiányoznak a kötelező paraméterek és megannyi más kis apró mulasztás, amiért a HTML forráskód végül érvénytelen lesz, így a keresőrobotok is elakadnak benne, nehezebben olvassák őket.

wordpress sablonok

A html szabványt megalkotó World Wide Web Consortium (W3C) oldalán (http://validator.w3.org/) lehetőség van weboldalunk ellenőrzésére, így megtudhatjuk, hogy az adott oldal érvényes-e és megmutatja a kijavítandó hibákat is.

Amennyiben javascript és a CSS elemek vannak a sablon fájljai között, helyezzük őket inkább külső fájlokba, így tartsuk tisztán a sablon kódját, hogy a Google keresőrobotjai könnyebben bejárhassák.

 

 

Az általam tervezett sablonok garantáltan magyar nyelvűek, így megtakaríthatod a fordításra szánt időt.

Sajnos a külföldi oldalakról letöltött sablonok tele vannak kéretlen hivatkozásokkal, lelassítják az oldal betöltődését és még sok más kárt is okoznak. Erről a problémáról bővebben a WordPress.hu fórumán olvashatsz.

Sablonjaim, melyeket egy tervező programmal készítettem garantáltam nem tartalmaznak kódolt (base64) részeket,  bújtatott reklámokat és hivatkozásokat szerencsejáték és egyéb felnőtt tartalmú honlapokra  és xHTML valid felépítésűek.

 

 

24 hozzászólás : “WordPress sablon választása”

 1. Szépek a sablonok, le is töltöttem párat. Köszönet érte. Vivienn

 2. A kékfekete sablon bejött, a többi nekem kicsit lányos. De köszi így nem kellett szórakoznom a magyarítással.

 3. Igaz sok ezer ingyenes sablon van a neten, de tényleg nem magyar nyelvűek. Jó ötlet volt, hogy készítettél magyar sablont is. Kőszi szépen!
  Zoli

 4. Szia!
  Gratulálok!

 5. Gratulálok az oldalhoz!
  Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van-e olyan sablonod, amiben:
  a menüket fő-és almenükre szeretném beállítani,
  lehet cserélni a képeket,
  2 vagy esetleg 3 oszlopos,
  a színét, grafikáját változtatni tudom,
  minden oldal alján, ill. minél több helyen lenne hírlevél feliratkozás.
  a mostani így néz ki, és tetszik is (csak szeretnénk sokkal több tartalommal megjeleníteni, új sablonnal, mert ezt egy már elérhetetlen grafikus csinálta.) http://www.teglarium.com
  Előre is kösz a választ!
  VKati

 6. A sablonok teljesen testre szabhatóak, de ahhoz érteni kell a CSS, HTML és PHP nyelvekhez. A menüket és a tartalmakat te hozod létre a WordPress programmal. A te mostani oldalad nem WordPress alapokon fut, a sablon most így nem lesz jó hozzá. Előbb telepíteni kell a WordPress blogmotorját és utána telepíteni hozzá a sablont.

  Üdv.

  Krildy

 7. Szia!

  Szépek a sablonjaid. Köszönöm!:)

 8. Szia!
  Már telepítettem a wordpress-t, és ki akarom cserélni a mostani oldalunkat, hogy wordpress alapon fusson a mostanihoz hasonló megjelenéssel, csak bővített tartalommal. Arra már rájöttem, hogy némi kódolási nyelvismeret nem árt hozzá, csak abban reménykedtem, hogy mint ahogyan az alap WP sablonnál van lehetőség a fejléc kép cseréjére laikusnak is egy egyszerű tallózással, a sablonodban is meg lehet ezt oldani, de nem találok ilyet. Abban tudsz esetleg segíteni, hogy a fejléc képét hol tudom átállítani a szerkesztőben? A menükre már sikerült rájönni, készülnek, (csak azt nem tudtam eldönteni, hogy a kategóriákkal vagy az oldalakkal csináljam-e.)
  Bocsi, ha a kérdéseim értelemtelennek tűnnek, csak most kezdtem az egész wp-el barátkozni kb. 1 hónapja, életemben nem programoztam még.
  Most itt tartok: http://www.teglarium.com/proba/nevjegy/
  Köszi! VKati

 9. Szia!

  Köszönöm szépen, hogy adsz lehetőséget azoknak is, akik nem tudnak sablont gyártani. Én kihasználtam a lehetőséget, nézd meg az oldalam, ami most készülget: http://merlegkepestanoncok.hu
  Azt szeretném kérdezni, hogy a Search-ot hogy tudom átírni keresésnek? (látom, h nem bővítmény, így nem tudom a névnél átírni)
  Két különböző sablonodnál a fejléc cserélhető? Mármint, gondoltam arra, h a tanulós sablon fejlécét átteném a gyerkőcös fejléc helyére?
  Köszi és további sok sikert!

  Móni

 10. Szia Móni!

  Klassz az oldalad. Küldtem egy e-mailt neked benne leírok mindent.

  Ildi

 11. Kedves Krildy!

  Rengeteget segítettél!
  Látom, hogy abban a mappában van egy csomó kép, a háttér és minden, szóval megértettem, hogy honnan veszi a sablon az egyes képeket, és gyönyörűen meg fogom tudni csinálni azokat a textúrákat és képeket, amikről eddig csak álmodni mertem. Az FTP kapcsolattal nem lesz gond, az már megy. A Photoshop sem ismeretlen, szóval most bele fogok vágni! Nagyon köszönöm a segítséget! És nagyon érthetően írtad le, amit külön köszönök!
  Üdv: VKati

 12. Örülök, hogy tudtam segíteni!
  Ildi (Krildy)

 13. Jók a sablonok! Köszi! :)

 14. Szia!

  Nagyon elégedett vagyok a merlegkepestanoncok.hu után a sablonoddal, így a másik oldalunkhoz is Tőled merítjük az alapot az oldalhoz.
  Így a blog.geobolt.hu oldal design-ja is a Te tudásodat dicséri.
  Köszönjük!

  Móni

 15. Szia!
  Még mindig a kinézettel vannak gondjaim, kicsit lassan haladok, de biztosan…
  Tudnál abban segíteni, hol tudom átállítani a widgetek kék háttérszínét és a fekete betűit, meg a címüknek a betűszíneit? A kékszürke sablont használom, tőled töltöttem le, még nyáron.
  A legtöbb dolgot már megtaláltam, de ezzel nem boldogulok.
  Előre is köszönöm!
  Kati

 16. Szia!
  Ne fáradj, végre rájöttem, hogy a stíluslapban kell keresni.
  Ma éjjel nem aludtam túl sokat, de megvan!
  Köszönöm!
  (Azért ha van kedved, megnézheted, mit művelek a sablonoddal!)
  Üdv!

 17. Szia Kati! Igen a style.css fájlban kell módosítani a színkódokat. A fejléc betűszínét : .art-blockheader .t
  color:#1E3D4D; -nál cserélni a megfelelő színkódra. A Widget tartalom betűszínét: .art-blockcontent-body {
  color:#000000; -itt is a fekete színt, cserélni a megfelelő színre.

  Hűű a sablonnal nem semmi, mit csináltál, alig ismerek rá! Ügyes vagy! Nem lett volna egyszerűbb egy színben az elképzelésedhez közelebb eső sablont választani? Megspóroltál volna magadnak egy csomó munkát :)

  Remélem tudtam segíteni.
  Krildy

 18. Nagyon jók a sablonok !

 19. Kedves Krildy!
  Régen néztem be hozzád, nagyon sok más munkám volt. A weboldallal se nagyon tudtam foglalkozni. A segítséged viszont nagyon hasznos, köszönöm!
  Igen utólag már én is rájöttem, hogy egyszerűbben is lehetett volna, de legalább sok mindent megtanultam közben.
  Amúgy gratulálok a sablonjaidhoz, tetszenek! Nagyon felnézek azokra, akik ehhez értenek! :-)
  Jó munkát! VKati

 20. Szia!

  kekszurke 1.0 Sablonban, hogyan tudom lecserélni a HOME feliratot FŐOLDAL-ra.
  Köszi előre is.
  Köszi a sablont nagyon jó.

  Béla

 21. Szia!

  Az oldalak menüpontban (oldalak – szerkesztés), írd át annak az oldalnak a címét kezdőlapra, ahol a HOME felirat van.

 22. Örömmel láttam, hogy vannak új sablonok. Végre megtaláltam én is amit keresek, mert egy gyorsszervíz cégem van és az “én szervizem” sablon pont illik a profilomhoz, nem is kell rajta alakítanom. Köszönöm :)

 23. Kedves Krildy!

  Először is köszönöm! Nagyon hasznosnak bizonyultak a sablonjaid. Sokat tanultam belőlük. S fel is használtam közülük egy barátnak készült, és egy saját weboldalnál.

  A saját weboldallal kapcsolatban lenne kérdésem. Az un. “iskola” sablonról van szó egy kicsit átalakítottam :), de azért ráismersz majd. A blogbejegyzésekkel van gondom. nem jeleníti meg a bejegyzés dátumát, a szerzőt, a címkéket, a kategóriát, a hozzászólás lehetőségét.

  Alapvetően nem nyúltam bele php kódba, csak a css-ben dolgoztam. Mégis valami elkutyulódhatott. Persze az is lehet, hogy egy egyszerű beállítással a vezérlőpulton megoldható az egész, de hiába van esetleg a szemem előtt, nem látom.

  Megköszönném, ha ránéznél!
  LINK: http://www.jap.stelliumpress.hu/blogter/

  Üdvözlettel!
  Ervin

 24. Szia Ervin!

  Örülök, hogy hasznosak voltak a sablonjaim. Sajnos nem tudod beállítani a vezérlőpulton, azt amit szeretnél. Kicsit bonyolultabb a dolog, ezért leírom neked e-mailben.

  üdv.

  Krildy

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.