Ingyenes WordPress sablonok hátrányai

Közzétéve . okt 7, 2011 . Keresőoptimalizálás, Wordpress sablonok | 1 hozzászólás

Mik a legfőbb problémái az ingyenes letölthető külföldi oldalakon elérhető WordPress sablonoknak?

Az interneten rengeteg ingyenes és fizetős (Premium) wordpress sablon található általában külföldi oldalakon, ezért is nehéz a bőség zavarában megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet.

Aki nem szeretne fizetni a sablonért, általában mások által készített ingyenes „sponzorált” témákat használ. Sajnos ezek az ingyenes külföldi oldalakról letöltött sablonok tele vannak kéretlen hivatkozásokkal (szerencsejáték és felnőtt tartalmú oldalakra), lelassítják az oldal betöltődését és még sok más kárt is okozhatnak.

Ingyenes wordpress sablonok

 

MEGOLDÁS:  Felesleges linkek eltávolítása a Footer-ből

Általában a footer.php és a function.php tartalmazza ezeket a sponzorált linkeket, melyeket igen nehéz eltávolítani a sablonból. Legtöbb esetben a sablon készítők php dekódereket használnak, ezzel elrejtve a linkeket és a kódolt rész eltávolítása pedig a sablon széteséséhez vezethet.

Én ezt a problémát az interneten talált online dekóderekkel oldottam meg (http://www.tareeinternet.com/scripts/decrypt.php), majd pedig a kikódolt részből némi html és php tudással könnyedén eltávolíthatók a felesleges linkek. A fentiekkel ellentétben viszont soha ne távolítsuk el a wordpress.org hivatkozását és a sablon készítőjének linkjét.

Ha mindenképpen az ingyenes sablonok mellett döntünk, akkor  a legjobban akkor járunk, ha WordPress.org oldaláról töltjük le a sablont: http://wordpress.org/extend/themes/

 

 

1 hozzászólás : “Ingyenes WordPress sablonok hátrányai”

  1. Nekem is meggyűlt a bajom a szponzorált wp sablonokkal. Tele volt a lábléce mindenféle szemét linkekkel. Amikor megpróbáltam kiszedni, szétesett a sablon. Megpróbálom az általad ajánlott dekódert. Köszi a tippet :-)

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.